denta22 lice_1 lice_2 lice_55

Орална, ласерска, парадонтална хирургија и имплантологија


Орална хирургија

Оралната хирургија се практикува кога конзервативниот пристап е недоволнен, па потребно е лекување по хируршки пат. Тоа опфаќа хируршко решавање со апикотомија цистектомија, вадење за заглавени умници во горната или доланата вилица, хемисекции на корен кои е многу важно да се направат на високо професионално ниво за проблемот да се реши засекогаш.

 


Ласерска и пародонтална хирургија

Еден од посовремените пристапи во лекување на пародонтопатијата или губењето на коската која ги држи забите коскените имплантати.. Современи методи ги заменија комплицираните интервенции на пресадување коска. Во Дента ЕС во тие случаи користиме вештачка коска во состав ист како природниот, со цел да се зацврстат и зачуваат забите. Процедурата на поставување на коскени заменици и колагени мембрани со коскени пинови се нарекува аугументација и служи за подигање на нивото на изгубена коска и зацврстување на расклатените заби.
Ласерско реконтурирање на гингива

Ласерско реконтурирање на гингива е постапка со која се подобрува насмевката кај луѓето кој кои забното месе, непцето е во поголема количина од нормално, природно, физиолошки, па кога се смеат им се гледа розевиот дел повеке отколку што треба, кај луќе кај кои е патолошки зголемана, поради воспалемие, траума или употреба на одредени лекарства. Постапката е без болка, без крв, конци и шиење и со лесен постоперативен тек, а се изведува со диоден ласер.

Пациентите добиваат еднаков облик на забното месо околу забите, униформност и еднаков изглед на непцето, а забите не се повеке кратки и здепасти, туку добиваат еден понормален изглед на здрави природно долги коронки.

френулектомии на лингванен и лабијален френуум, отсртанување на полипи и хемангиоми се процедури кои спаѓаат исто во доменот на хирургијата. За разлика од френулектомиите кои се прават најчето кај помладата популација, отстранувањето на полипите, хемангиомите и слични проблеми се карактеристични за повозрасната популација.

 

Имплантологија

Вградување импланти

Поради тоа што вградувавње на импланти е честа појава во денешно време, луѓето мислат дека сите импланти се исти, а тоа воопшто не е така. Затоа, ние во Дента ЕС употребуваме само високо квалитетни – италијански импланти од компанијата CONNEST со која што имаме склучено договор за соработка и со кои добиваате сертификат и гараниција за квалитет на производот. Имплантологијата ја работиме со современа апаратура специјално намената за поставување на имплантати и со современи производи со подобрени својства за подобро и поцврсто вградување во коската

Освен со класична метода во Дента ЕС можете да ги направите и со примена на ласер. Процедурата е помалку болна, раната не крвари и не се шие, а постоперативниот тек е без болки и отоци.

implantologija2 implantologija

Синус лифтинг

Или подигнување на многу спуштен горновиличен синус е ситуација која се решава на два начина; или со специјални мини импланти кои влегуваат доволно длабоко во ткивото за да не го оштетиме синусот или со интервенција со која се подига синусната шуплина.

Промоции

mezonitipromocija

implantipromocija

prppromocija

 

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere